Brand
Blog

Soutěž o výuková DVD Light Garden Academy

Přiznám se, že po přečtení pár komentářů u prvního odvážlivce váhám, zda mám jít tzv. s kůží na trh. No, nějak to dopadne.

Tak tedy: Jako základ jsem použila oblohu z tohoto símku.

 

Obloha

Oblohu jsem ve Photoshopu vybrala, zduplikovala a "Libovolnou transformací" převrátila.zaklad.jpg

Pomyslný horizont jsem vytvořila tmavým štětcem s velmi nízkým krytím a ztmavením přes křivky.

Z dalšího snímku jsem vybrala suchý strom.

Strom

Strom vložila, opět duplikovala, "Libovolnou transformací" převrátila a filtrem "Deformace" větve zakroutila.

Na spodní část fotografie (oblohy) jsem použila filtr "Flaming Pear - Flood" a vytvořila hladinu.

Dále jsem jsem vložila kousek pevniny z jakékoli fotografie a vytvořila otrůvek. Opět jsem si pomohla tranformací.

strom.jpg

Následovala titěrná práce s vybráním špatně vyfoceného křesílka.

kreslo.jpg

A postavy.

Postava

Vložení křesílka, opět zduplikování a převrácení. A vložení postavy.

Stom, ostrůvek, křesílka i postava jsou překryté černou barvou ve "Stylu vrstvy".

Na závěr lehké ztmavení kruhovým přechodem přes křivky.

A v této fázi mi to přišlo hotové. Mohla jsem pokračovat vytvořením stínu postavy, pohrát si se zakroucením větví, aby odpovídalo vlnkám....ale vždyť je to jen můj sen a ne realita.

A zde je výsledek. Snad jsem na nic nezapoměla.

cekani.jpg

A ano.  Soutěžím na fotorádci o DVD Light Garden Academy.

 

 

 

 

Štítky:

Diskuse

Tomáš

13.11.2014 06:26

Velmi zajímavý postup, inspirativní a zajémavé. Možná bych nějak rozostřil nebo víc rozechvěl ten odlesk větví na vodě, ale jinak nemám co dodat :)

iva.dufkova

13.11.2014 09:00

Tomáši děkuju. A ano, dalo by se toho spousta vylepšit.

Stanislav Souček

13.11.2014 16:28

Mě se fotka moc líbí a dávám hlas.

Jen jedno mě trochu zaráží. Proč se v hladině nezrcadlí i lavičky a modelka? Záměr? Modelka vypadá, jako by byla s tím břehem v luftě, několik metrů nad vodou. Pozor, neříkám, že je to špatně. Naopak. Navozuje to úplně jiné emoce, než kdyby se zrcadlila. Ptám se jen ze zvědavosti, zda jde o záměr.

iva.dufkova

13.11.2014 18:45

Stanislave, děkuju za komentář. Těší mě, že se někdo nad mým výtvorem takto zamyslí. K věci. Křesílka dle mého nejsou tak velká, že by jejich stín měl dosáhnout až do vody. V mé hlavě ten ostrůvek je vyvýšený a křesílka jsou na vršku a modelka by měla stát za končící vyvýšeninou. Proč se nezrcadlí? Psala jsem o tom v závěru popisu. Když jsem to dělala, najednou jsem cítila, že to takto chci a že cokoli ještě udělám, že bude jen navíc. Takže ano, byl to záměr, ale jestli to na vás takto působí, ta asi nebyl správný. Mělo to působit jen, jako sen.

blueberry

13.11.2014 21:16

sen?

Dívám se na fotku a musím říct, že po dlouhé době je to něco, co mě opravdu zaujalo... ale dovolila bych si malou úvahu. Když je to sen, proč by tam musel být stín stromu? Je nereálný, vadí mi tam. Já bych ho tam nedávala vůbec a pak by to byl pro mě nádherný, snový obraz... pokud tam ten odraz má být, tak to zvlnění je mimo, muselo by vypadat jinak. Ale je to jen o pocitu, který tento obrázek ve mě vyvolal :-)

Stanislav Souček

13.11.2014 21:37

Hmm

Dovolil bych si s Blue nesouhlasit. Nebudu řešit, nakolik je stín reálný(asi tu rezerva bude), ale myslím, že stín je tam nutný. Bez toho stínu by to už byla poněkud "nedůvěryhodná" kompozice. Poloostrov je takhle na jedné straně "ukotven" stínem k zemi, aby se vzápětí vznášel i s postavou v prostoru. Aby kamsi, zbaven tíže, unikal. Postavě stačí pár kroků, aby se ze sna vrátila do reality a naopak. Fantazie, jaká se projevuje u dětí, které se dokážou bez problémů pohybovat mezi fantazií a realitou. Na fotografii vznikají takto dvě roviny. Reálná a surreálná. Část reálná přechází nenásilně v část nadreálnou. Divák je vtažen do světa fantazie autorky. St.

iva.dufkova

14.11.2014 07:21

Děkuji

Stanislave, děkuji moc. Za vaše zamyšlení, výklad, za váš čas. Těší mě to a vážím si toho. Blue, děkuji také. Moc pro mě znamená, že vás obrázek zaujal. K tomu stínu. Ten byl pro mě z celého obrázku nejdůležitější. Ten měl říct."Tady je něco jinak(špatně?)" A od té chvíle jsem měla pocit, že můžu všechno a nemusím nic. Obrázek vznikal s lehkostí a jen a jen pocitově. O to hůř se to teď rozumně obhajuje. Když se na obrázek teď znovu dívám s odstupem času, tak i teď cítím, že kdybych tam např. přidala ještě stín postavy, tak už by to nebylo ono. A když by tam nebyl stín stromu, byl by to jiný obrázek. Netvrdím, že je to takto správně, jen jsem to takto cítila. V každém případě, děkuji za vaše komenty.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Další články z kategorie Úpravy a tisk

Všechny články kategorie

Jak na tisk obrazů z vlastních fotek - 5 důležitých zásad

Obraz vyrobený z fotky je přitažlivou a stále populárnější formou zobrazování fotografií. I když je dnes většina uložena již…

7.4.2020

Redakce Fotorádce.cz

Zoner Photo studio X vs. Photoshop

Nový Zoner X se přibližuje Photoshopu (vrstvy, masky, způsob úprav). Proto jsem se rozhodl oba programy porovnat.

21.11.2017

Roman

Jak na hromadné úpravy v Photoshopu pomocí dávek

Photoshop bez akcí a dávek by byl asi jako raketoplán bez přídavných motorů. A právě v tomto článku mám pro vás spoustu…

21.11.2016

Tomáš

Jak neztratit hlavu při úpravách fotek

Pokud jste už někdy najednou upravovali větší množství fotek, tak víte, že je to vcelku ošemetná práce. Velmi snadno se vám…

3.6.2016

Tomáš

Editace fotografií - Čištění

Editace fotografií je pro mnoho amatérských fotografů noční můrou. Naučit se správně používat Photoshop, Lightroom nebo jiný…

28.3.2016

Václav

Google uvolnil sadu Nik Collection zdarma

Sada oblíbených nástrojů pro úpravy fotografií Google Nik Collection je od 24.3.2016 zdarma. V článku najdete i krátký návod, jak…

24.3.2016

Martin