Brand

Miroslav Prousek

Kameraman a fotograf

Jablonec nad Nisou

Registrován: 24.11.2013

17866
0
14

Monsanto a Sortelha - klenoty Portugalska

Portugalský venkov je plný malých a útulných vesniček. Každá z nich má svoje specifické kouzlo. Dnes vám představím ty, které mě na šestiměsíční cestě jižní Evropou zaujaly nejvíce.

Z Cabo da Roca do hor

Když se na svých cestách neohlížíte na čas, máte možnost poznat místa známá, ale i ta, o kterých se v tištěných průvodcích nedočtete. Teď se můžete podívat na ta, která navštívil Mirek krátce po odjezdu z Cabo da Roca.

Z Algarve na Cabo da Roca (II. díl)

Už jen dny dělí Mirka od příjezdu na nejzápadnější mys Evropy. Přečtěte si, co zajímavého lze vidět v okolí Lisabonu.

Z Algarve na Cabo da Roca (I. díl)

Cabo da Roca je nejzápadnějším pevninským mysem Evropy. Z portugalského Algarve se na něj můžete dostat nejrůznějšími cestami. Přečtěte si o té, kterou jsem si vybral já.

100 dní na cestě

Loučení s Gibraltarem bylo hořko sladké. Ale z rozhodnutí pokračovat v cestě se stala jasná věc. 26. článek o dobrodružné cestě jižní Evropou zavede čtenáře nejen do Portugalska.

Zpátky na Gibraltar

Příběh z vězení na Gibraltaru skončil. Přesto se tam měl Mirek znovu vrátit. Pokračování cyklu Sám na cestách aneb fotografie mého života Miroslava Prouska.

Na konec světa a zpět

24. díl cyklu Sám na cestách aneb fotografie mého života

Jak se fotí v Norsku

Od písečných pláží na břehu Norského moře, po nejvyšší partie národního parku Jotunheimen. V Norsku jsem strávil 7 měsíců natáčením a fotografováním. Jak se žije s foťákem v ruce ve Skandinávii?

9544 kilometrů nejen Norskem

208 dní a bezpočet zážitků nejen z Norska. Cestou necestou po Skandinávii.