Přeskočit na navigaci

Recenze a testy

30.09.2014

Recenze Canon EOS 1200D

Jiří Bureš | počet hlasů: 4 | přečteno: 934x

Dnes se spolu v krátkém redakčním testu podíváme na Canon 1200D, coby nástupce oblíbeného základního modelu Canon 1100D. Co nabízí ? Za kolik peněz ? A má smysl si jej vlastně koupit ? I toto se dočtete v následující recenzi. ... celý článek | komentáře(1)
26.08.2014

Recenze FUJI X-E2

Michal Kroupa | počet hlasů: 8 | přečteno: 1703x

Fuji X-E2 je nástupce oblíbeného modelu X-E1. Fuji prý přidalo několik desítek vylepšení a tak se nabízí otázka, zda je foťák výrazně lepší než jeho předchůdce a zda se vyplatí jeho koupě. ... celý článek | komentáře(13)
15.08.2014

Mini recenze Wacom Intuos Pro

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 6 | přečteno: 1588x

Dnes vám přinášíme menší recenzi grafického tabletu Wacom Intuos PRO M. Ten jsme pro vás v redakci nedávno otestovali, abychom vám dnes mohli shrnout, jaké výhody a nevýhody je používání přináší. Vyplatí se investovat do tabletu a pořídit zrovna Wacom Intuos PRO M? Více v této mini recenzi. ... celý článek | komentáře(2)
11.08.2014

Recenze: Samsung 10mm f/3.5 NX

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 2 | přečteno: 1221x

Jsou objektivy, které by měly být téměř povinnou součástí výbavy každého nadšeného fotografa. Mezi takové objektivy patří i Samsung 10mm f/3.5, který jsme měli v redakci na dlouhodobé testování. Jedná se totiž o velmi malý a lehký objektiv, se kterým je v praxi spousta zábavy. Nicméně je svým způsobem dost specifický... Jestli se vyplatí tento (ne zrovna levný) objektiv pořídit, jaké fotky produkuje a jak moc je užitečný? To se dozvíte v této recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
31.07.2014

Sigma DP 2 Quattro: výstřední fotoaparát v praxi

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 10 | přečteno: 2465x

Když společnost Sigma letos v únoru představila trojici fotoaparátů DP Quattro, vyvolala tím velký rozruch. O to větší nadšení v naší redakci zavládlo, když jsme dostali na testování model Sigma DP2 Quattro. Popravdě řečeno, první dojmy jsme měli velmi smíšené, protože se jedná o opravdu extravagantní fotoaparát. Dnes vám přinášíme recenzi fotoaparátu Sigma DP2 Quattro - přístroje, který se vymyká všemu obvyklému. ... celý článek | komentáře(3)
24.07.2014

Recenze Tamron 24-70/2,8 VC USD

Jiří Bureš | počet hlasů: 8 | přečteno: 3159x

V dnešní recenzi se s jistým časovým odstupem a tedy i klidnou hlavou podíváme na zoom objektiv z dílny firmy Tamron a to konkrétně na model Tamron 24-70/2,8 VC USD vhodný zejména pro fullframe fotoaparáty. Jeho rozsah, světelnost i výkon jej přímo předurčují pro tento druh snímačů. ... celý článek | komentáře(7)
16.07.2014

Test ND filtrů VF Foto 64x a 1000x

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 18 | přečteno: 2820x

Do redakce se nám nedávno dostaly na testování dva ND filtry ze série firmy VF Foto. Jedná se o novou edici filtrů opatřených antireflexní vrstvou. Jaké jsou tyto filtry v praxi, zda-li se osvědčily a jak zachovávají původní barvy? O tom se dozvíte v této recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
03.07.2014

Recenze: Shuttle Pro v Lightroomu

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 7 | přečteno: 2143x

Kromě polohovacích zařízení, jako jsou myši a tablety, existuje celá řada dalšího příslušenství, které má za úkol usnadnit práci při editaci fotek. Mezi takové patří i Shuttle Pro od výrobce Contour Design. Toto zajímavé příslušenství jsme pro vás v redakci otestovali v prostředí editoru Adobe Lightroom. Vyplatí se Shuttle Pro používat v Lightroomu? Ušetří práci nebo ji naopak přidělá? Vyplatí se do Shuttle Pro investovat? To se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
29.05.2014

Recenze objektivu Olympus 9mm f8 BodyCap Fisheye

Jiří Bureš | počet hlasů: 11 | přečteno: 2275x

Dnes se podíváme s úsměvem na rtech na nejroztodivnější objektiv v nabídce Olympusu pro micro 4/3 systém. A to na 9mm rybí oko. Objektiv je velmi levný, velmi malý a lepší přední krytku fotoaparátu zkrátka těžko pohledat :) ... celý článek | komentáře(6)
13.05.2014

Recenze Sigma 50mm f/1.4 ART

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 23 | přečteno: 4659x

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ART je ostře sledovaný objektiv. Byl oznámen začátkem letošního roku a od té doby přitahuje pozornost fotografů po celém světě. My vám dnes jako první v ČR přinášíme jeho opravdovou recenzi, a to včetně ukázkových fotek ke stažení. Je Sigma 50mm f/1.4 ART tak dobrá, jak se očekávalo? Čtěte dále. ... celý článek | komentáře(7)
02.05.2014

Recenze Olympus OMD E-M1

Jiří Bureš | počet hlasů: 24 | přečteno: 3366x

V dnešní recenzi se dozvíte mnoho o nástupci přelomového modelu Olympus OMD EM5. Ano, bude řeč o Olympusu OMD EM1, který jsme měli v redakci na testování. Je novější, je lepší, lépe se drží... Je ale také výrazně dražší. Pro koho je vlastně určen a co dokáže nabídnout především? Pojďme se na něj podívat podrobněji v této recenzi. ... celý článek | komentáře(7)
29.04.2014

První zkušenosti se Sigmou 50mm f/1.4 ART

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 23 | přečteno: 3736x

V pátek nám přišel do redakce první kus velmi očekávaného objektivu Sigma 50mm f/1.4 ART. Samozřejmě jsem neváhal a vzal jsem jej na sobotní focení svatby. Dnes vám jako první v ČR přinášíme první opravdové zkušenosti s novou Sigmou 50/1.4 ART, a to vše včetně ukázkových fotek v plném rozlišení. ... celý článek | komentáře(2)
19.03.2014

Recenze: videokurzy Scotta Kelbyho od CPressu

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 17 | přečteno: 3262x

V nakladatelství Computer Press vyšlo nedávno výukové DVD s názvem: Ještě lepší fotografické postupy živě. Autorem je známý Scott Kelby. Jedná se o DVD obsahující názorná videa typu "co jak fotit", v balení je i stručná kniha. V redakci jsme pro vás tyto video kurzy otestovali a dnes vám přinášíme jejich recenzi. Vyplatí se koupě? Co se nám líbilo a nelíbilo? Dozví se něco i pokročilý fotograf? Více v této recenzi. ... celý článek | komentáře(2)
05.03.2014

Recenze FUJI X-T1 a objektivů Fujinon 60mm f/2.4 + Fujinon XC 50-230mm

Michal Kroupa | počet hlasů: 32 | přečteno: 4422x

Fujifilm X-T1 je nejlepší foťák od Fuji. Udrží si však své prvenství mezi současnou silnou konkurencí? Více se dočtete v naší recenzi, která obsahuje několik desítek fotek v plném rozlišení ke stažení a také recenzi dvou objektivů Fujinon. ... celý článek | komentáře(3)
27.02.2014

Recenze filtru VF Foto ND 1000x: hodně muziky za málo peněz

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 28 | přečteno: 3974x

Kromě polarizačních, přechodových a jiných filtrů se často používají i takzvané ND (ztmavovací filtry). Dnes jsme si pro vás připravili recenzi velmi silného ND filtru, konkrétně ND 1000x filtru VF Foto. Jak ovlivňuje obrazovou kvalitu, trpí velkou barevnou vadou? Jak se v praxi používá? Vše o tomto ND filtru se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(4)
21.02.2014

Recenze Sony A7 + SEL 28-70

Jiří Bureš | počet hlasů: 19 | přečteno: 3564x

Street foto, kouzlo okamžiku, špičkový výkon v kapesním balení a také víceméně zcela revoluční fotoaparát od značky, která v tomto segmentu ještě před třemi lety málem zemřela... To vše lze najít ve fotoaparátu Sony A7, jehož recenzi vám dnes přinášíme. Jaké má silné a slabé stránky, vyplatí se do něj investovat? Odpovědi naleznete v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(1)
19.02.2014

Recenze Fuji XQ1

Michal Kroupa | počet hlasů: 19 | přečteno: 3325x

Spojením toho nejlepšího z Fuji XF1 a X20 vznikl koncem minulého roku Fuji XQ1. Jedná se kompaktnější a ochuzenou alternativu výborného retro kompaktu Fuji X20. Mezi hlavní přednosti této novinky patří především světelný objektiv, stejný snímač jako má X20, částečně hořčíkové tělo, výborný LCD a integrované Wi-Fi. V recenzi se dočtete, jestli je rozumné ušetřit necelé 2000Kč oproti X20 nebo jestli raději koupit úplně jiný pokročilejší kompakt. ... celý článek | komentáře(3)
12.02.2014

Recenze radiových odpalovačů Yongnuo YN-622

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 28 | přečteno: 3701x

Zajímá vás dálkové odpalování blesků? Právě pro vás máme dnešní recenzi radiových odpalovačů Yongnuo YN-622. Ty za docela malé peníze poskytnou velmi dobrý výkon. Zvládají TTL přenos i vysokorychlostní synchronizaci. Jak se YN-622 osvědčily v praxi? Má cenu je kupovat? Jaké mají výhody a nedostatky? To se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(21)
06.02.2014

Recenze: Fujifilm Instax Mini

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 11 | přečteno: 3924x

Společnost FujiFilm již nějakou dobu jde zcela proti proudu, a to svou výrobkovou řadou polaroidních fotoaparátů. V době digitálního věku je to vcelku malý zázrak, ale je tomu tak - ještě dnes si můžete koupit fotoaparát, který vám ihned po zmáčknutí spouště udělá analogovou fotografii. A my jsme pro vás hned dva fotoaparáty z řady Instax otestovali: Fujifilm Instax Mini 25 a Mini 50s. ... celý článek | komentáře(1)
20.01.2014

Recenze Fuji X-Pro1

Michal Kroupa | počet hlasů: 28 | přečteno: 4377x

Fuji X-Pro1 je v současné době nejdražší foťák s APSC snímačem na trhu! Znamená ale vysoká cena automaticky kvalitní foťák? Více se dočtete dále v článku. V závěru recenze také přikládáme zdánlivě šílené porovnání ostrosti mezi X-Pro1 s vynikajícím zoomem Fujinon 18-55mm oproti full frame Canonu 5d mark II za použití božské Sigmy ART 35mm f1,4. ... celý článek | komentáře(0)
15.01.2014

Recenze Fuji X-M1

Jiří Bureš | počet hlasů: 14 | přečteno: 3232x

Kromě malých digitálních kompaktů řady Finepix nabízí Fujifilm již nějaký čas i zajímavé fotoaparáty s výměnnými objektivy. A na jeden z nich jsme se zaměřili a v redakci jej pro vás otestovali. O jaký typ se jedná? FujiFilm X-M1. ... celý článek | komentáře(8)
18.12.2013

Recenze objektivu: Sigma 24-105mm f/4 Art

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 30 | přečteno: 5927x

Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art je nejnovějším přírůstkem do "Art" rodiny objektivů od výrobce Sigma. Nedávno jsme testovali zejména pevné objektivy z této kategorie, které velmi příjemně překvapily. Nyní jsme pro vás otestovali zoomový základní objektiv vhodný zejména pro full-frame zrcadlovky. Jak je na tom obrazově, zpracováním, autofokusem? Je to kvalitní základní objektiv? Více se dozvíte v naší recenzi, kterou vám přinášíme jako vůbec první v ČR. ... celý článek | komentáře(0)
25.11.2013

Lytro - recenze

Michal Kroupa | počet hlasů: 19 | přečteno: 4797x

Lytro je tzv. plenoptický fotoaparát. Jedná se do jisté míry o revoluční zařízení! V dnešním článku vám přinášíme popis nové technologie, recenzi s několika "oživlými snímky" a také jpeg v plném rozlišení! ... celý článek | komentáře(5)
11.11.2013

Recenze Canon EF 40mm f/2,8 STM

Jiří Bureš | počet hlasů: 21 | přečteno: 5181x

Krátce poté, co Canon přišel s objektivem Canon EF 40/2,8 STM byla internetová fóra plná debat právě o tomto malém zázraku. Těm kdo dosud pevným objektivem nefotili a mají dojem, že by se jim s pevným ohniskem nepracovalo dobře, či je dokonce omezovalo, doporučuji tyto stránky dočíst do konce. :) Společně se podíváme proč vyvolal tento objektiv takové ohlasy a co od něj vlastně můžeme skutečně očekávat. ... celý článek | komentáře(9)
29.10.2013

Recenze blesku Yongnuo 560 II

Jiří Bureš | počet hlasů: 20 | přečteno: 7345x

Yongnuo jakožto ryze čínská značka existující cca 10let (přiznám se, že do roku 2010 jsem o ní vůbec nevěděl) na nás za poslední zhruba 2 roky valí stále nové příslušenství pro fotografické nadšence. My se dnes podíváme na jeden již zaběhlý produkt, a to na manuální blesk Yongnuo YN 560 II. Oproti předchozí verzi přibyl přehledný displej a větší rozsah otáčení hlavy. Jaký je tento blesk v praxi se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(9)

Hledat v katalogu

Hledat na fotorádci


google seznam






''




Fotografové.info – adresář fotografů


Profesionální svatební fotograf

Spolupracujeme s: Audmi - royalty free audio   |   Megapixel.cz - prodej digitálních fotoaparátů   |   Fotografie Prahy   |   www.fotograf-prerov.cz   |   www.svatebni-fotograf-vysocina.cz   |   www.svatebni-fotograf-olomouc.cz   |   www.svatebni-fotograf-zlin.cz   |   Recko.Name - krásy Řecka na fotografiích   |  

RSS kanál Fotorádce.cz

Najdete nás na Facebook

RSS kanál Fotorádce.cz

Buďte v obraze díky RSS kanálu Fotorádce.cz