Přeskočit na navigaci

Recenze a testy

24.07.2014

Recenze Tamron 24-70/2,8 VC USD

Jiří Bureš | počet hlasů: 7 | přečteno: 1462x

V dnešní recenzi se s jistým časovým odstupem a tedy i klidnou hlavou podíváme na zoom objektiv z dílny firmy Tamron a to konkrétně na model Tamron 24-70/2,8 VC USD vhodný zejména pro fullframe fotoaparáty. Jeho rozsah, světelnost i výkon jej přímo předurčují pro tento druh snímačů. ... celý článek | komentáře(5)
16.07.2014

Test ND filtrů VF Foto 64x a 1000x

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 17 | přečteno: 1748x

Do redakce se nám nedávno dostaly na testování dva ND filtry ze série firmy VF Foto. Jedná se o novou edici filtrů opatřených antireflexní vrstvou. Jaké jsou tyto filtry v praxi, zda-li se osvědčily a jak zachovávají původní barvy? O tom se dozvíte v této recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
03.07.2014

Recenze: Shuttle Pro v Lightroomu

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 6 | přečteno: 1510x

Kromě polohovacích zařízení, jako jsou myši a tablety, existuje celá řada dalšího příslušenství, které má za úkol usnadnit práci při editaci fotek. Mezi takové patří i Shuttle Pro od výrobce Contour Design. Toto zajímavé příslušenství jsme pro vás v redakci otestovali v prostředí editoru Adobe Lightroom. Vyplatí se Shuttle Pro používat v Lightroomu? Ušetří práci nebo ji naopak přidělá? Vyplatí se do Shuttle Pro investovat? To se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
29.05.2014

Recenze objektivu Olympus 9mm f8 BodyCap Fisheye

Jiří Bureš | počet hlasů: 10 | přečteno: 1849x

Dnes se podíváme s úsměvem na rtech na nejroztodivnější objektiv v nabídce Olympusu pro micro 4/3 systém. A to na 9mm rybí oko. Objektiv je velmi levný, velmi malý a lepší přední krytku fotoaparátu zkrátka těžko pohledat :) ... celý článek | komentáře(6)
13.05.2014

Recenze Sigma 50mm f/1.4 ART

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 21 | přečteno: 3692x

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ART je ostře sledovaný objektiv. Byl oznámen začátkem letošního roku a od té doby přitahuje pozornost fotografů po celém světě. My vám dnes jako první v ČR přinášíme jeho opravdovou recenzi, a to včetně ukázkových fotek ke stažení. Je Sigma 50mm f/1.4 ART tak dobrá, jak se očekávalo? Čtěte dále. ... celý článek | komentáře(7)
02.05.2014

Recenze Olympus OMD E-M1

Jiří Bureš | počet hlasů: 20 | přečteno: 2634x

V dnešní recenzi se dozvíte mnoho o nástupci přelomového modelu Olympus OMD EM5. Ano, bude řeč o Olympusu OMD EM1, který jsme měli v redakci na testování. Je novější, je lepší, lépe se drží... Je ale také výrazně dražší. Pro koho je vlastně určen a co dokáže nabídnout především? Pojďme se na něj podívat podrobněji v této recenzi. ... celý článek | komentáře(7)
29.04.2014

První zkušenosti se Sigmou 50mm f/1.4 ART

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 22 | přečteno: 3379x

V pátek nám přišel do redakce první kus velmi očekávaného objektivu Sigma 50mm f/1.4 ART. Samozřejmě jsem neváhal a vzal jsem jej na sobotní focení svatby. Dnes vám jako první v ČR přinášíme první opravdové zkušenosti s novou Sigmou 50/1.4 ART, a to vše včetně ukázkových fotek v plném rozlišení. ... celý článek | komentáře(2)
19.03.2014

Recenze: videokurzy Scotta Kelbyho od CPressu

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 17 | přečteno: 2942x

V nakladatelství Computer Press vyšlo nedávno výukové DVD s názvem: Ještě lepší fotografické postupy živě. Autorem je známý Scott Kelby. Jedná se o DVD obsahující názorná videa typu "co jak fotit", v balení je i stručná kniha. V redakci jsme pro vás tyto video kurzy otestovali a dnes vám přinášíme jejich recenzi. Vyplatí se koupě? Co se nám líbilo a nelíbilo? Dozví se něco i pokročilý fotograf? Více v této recenzi. ... celý článek | komentáře(2)
05.03.2014

Recenze FUJI X-T1 a objektivů Fujinon 60mm f/2.4 + Fujinon XC 50-230mm

Michal Kroupa | počet hlasů: 31 | přečteno: 3788x

Fujifilm X-T1 je nejlepší foťák od Fuji. Udrží si však své prvenství mezi současnou silnou konkurencí? Více se dočtete v naší recenzi, která obsahuje několik desítek fotek v plném rozlišení ke stažení a také recenzi dvou objektivů Fujinon. ... celý článek | komentáře(3)
27.02.2014

Recenze filtru VF Foto ND 1000x: hodně muziky za málo peněz

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 28 | přečteno: 3448x

Kromě polarizačních, přechodových a jiných filtrů se často používají i takzvané ND (ztmavovací filtry). Dnes jsme si pro vás připravili recenzi velmi silného ND filtru, konkrétně ND 1000x filtru VF Foto. Jak ovlivňuje obrazovou kvalitu, trpí velkou barevnou vadou? Jak se v praxi používá? Vše o tomto ND filtru se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(4)
21.02.2014

Recenze Sony A7 + SEL 28-70

Jiří Bureš | počet hlasů: 19 | přečteno: 3029x

Street foto, kouzlo okamžiku, špičkový výkon v kapesním balení a také víceméně zcela revoluční fotoaparát od značky, která v tomto segmentu ještě před třemi lety málem zemřela... To vše lze najít ve fotoaparátu Sony A7, jehož recenzi vám dnes přinášíme. Jaké má silné a slabé stránky, vyplatí se do něj investovat? Odpovědi naleznete v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(1)
19.02.2014

Recenze Fuji XQ1

Michal Kroupa | počet hlasů: 19 | přečteno: 2727x

Spojením toho nejlepšího z Fuji XF1 a X20 vznikl koncem minulého roku Fuji XQ1. Jedná se kompaktnější a ochuzenou alternativu výborného retro kompaktu Fuji X20. Mezi hlavní přednosti této novinky patří především světelný objektiv, stejný snímač jako má X20, částečně hořčíkové tělo, výborný LCD a integrované Wi-Fi. V recenzi se dočtete, jestli je rozumné ušetřit necelé 2000Kč oproti X20 nebo jestli raději koupit úplně jiný pokročilejší kompakt. ... celý článek | komentáře(3)
12.02.2014

Recenze radiových odpalovačů Yongnuo YN-622

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 24 | přečteno: 3136x

Zajímá vás dálkové odpalování blesků? Právě pro vás máme dnešní recenzi radiových odpalovačů Yongnuo YN-622. Ty za docela malé peníze poskytnou velmi dobrý výkon. Zvládají TTL přenos i vysokorychlostní synchronizaci. Jak se YN-622 osvědčily v praxi? Má cenu je kupovat? Jaké mají výhody a nedostatky? To se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(20)
06.02.2014

Recenze: Fujifilm Instax Mini

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 10 | přečteno: 2873x

Společnost FujiFilm již nějakou dobu jde zcela proti proudu, a to svou výrobkovou řadou polaroidních fotoaparátů. V době digitálního věku je to vcelku malý zázrak, ale je tomu tak - ještě dnes si můžete koupit fotoaparát, který vám ihned po zmáčknutí spouště udělá analogovou fotografii. A my jsme pro vás hned dva fotoaparáty z řady Instax otestovali: Fujifilm Instax Mini 25 a Mini 50s. ... celý článek | komentáře(1)
20.01.2014

Recenze Fuji X-Pro1

Michal Kroupa | počet hlasů: 27 | přečteno: 3882x

Fuji X-Pro1 je v současné době nejdražší foťák s APSC snímačem na trhu! Znamená ale vysoká cena automaticky kvalitní foťák? Více se dočtete dále v článku. V závěru recenze také přikládáme zdánlivě šílené porovnání ostrosti mezi X-Pro1 s vynikajícím zoomem Fujinon 18-55mm oproti full frame Canonu 5d mark II za použití božské Sigmy ART 35mm f1,4. ... celý článek | komentáře(0)
15.01.2014

Recenze Fuji X-M1

Jiří Bureš | počet hlasů: 14 | přečteno: 2957x

Kromě malých digitálních kompaktů řady Finepix nabízí Fujifilm již nějaký čas i zajímavé fotoaparáty s výměnnými objektivy. A na jeden z nich jsme se zaměřili a v redakci jej pro vás otestovali. O jaký typ se jedná? FujiFilm X-M1. ... celý článek | komentáře(8)
18.12.2013

Recenze objektivu: Sigma 24-105mm f/4 Art

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 28 | přečteno: 5308x

Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art je nejnovějším přírůstkem do "Art" rodiny objektivů od výrobce Sigma. Nedávno jsme testovali zejména pevné objektivy z této kategorie, které velmi příjemně překvapily. Nyní jsme pro vás otestovali zoomový základní objektiv vhodný zejména pro full-frame zrcadlovky. Jak je na tom obrazově, zpracováním, autofokusem? Je to kvalitní základní objektiv? Více se dozvíte v naší recenzi, kterou vám přinášíme jako vůbec první v ČR. ... celý článek | komentáře(0)
25.11.2013

Lytro - recenze

Michal Kroupa | počet hlasů: 18 | přečteno: 4444x

Lytro je tzv. plenoptický fotoaparát. Jedná se do jisté míry o revoluční zařízení! V dnešním článku vám přinášíme popis nové technologie, recenzi s několika "oživlými snímky" a také jpeg v plném rozlišení! ... celý článek | komentáře(5)
11.11.2013

Recenze Canon EF 40mm f/2,8 STM

Jiří Bureš | počet hlasů: 19 | přečteno: 4629x

Krátce poté, co Canon přišel s objektivem Canon EF 40/2,8 STM byla internetová fóra plná debat právě o tomto malém zázraku. Těm kdo dosud pevným objektivem nefotili a mají dojem, že by se jim s pevným ohniskem nepracovalo dobře, či je dokonce omezovalo, doporučuji tyto stránky dočíst do konce. :) Společně se podíváme proč vyvolal tento objektiv takové ohlasy a co od něj vlastně můžeme skutečně očekávat. ... celý článek | komentáře(9)
29.10.2013

Recenze blesku Yongnuo 560 II

Jiří Bureš | počet hlasů: 19 | přečteno: 6431x

Yongnuo jakožto ryze čínská značka existující cca 10let (přiznám se, že do roku 2010 jsem o ní vůbec nevěděl) na nás za poslední zhruba 2 roky valí stále nové příslušenství pro fotografické nadšence. My se dnes podíváme na jeden již zaběhlý produkt, a to na manuální blesk Yongnuo YN 560 II. Oproti předchozí verzi přibyl přehledný displej a větší rozsah otáčení hlavy. Jaký je tento blesk v praxi se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(9)
14.10.2013

Recenze mezikroužků Nanoha pro Sony NEX

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 15 | přečteno: 2571x

Do redakce se nám před pár týdny dostaly na testování mezikroužky od výrobce Nanoha. A to konkrétně ve verzi pro fotoaparáty Sony NEX. Mezikroužky jsme řádně otestovali, a tak jestli vás zajímá focení detailů a máte doma kompakt s výměnnými objektivy, máme pro vás zajímavou recenzi. ... celý článek | komentáře(4)
07.09.2013

Recenze fotoaparátu Fujifilm X-E1 a objektivů Fujinon XF 18-55mm f2,8-4 R LM OIS + Fujinon XF 18mm f2 R

Michal Kroupa | počet hlasů: 29 | přečteno: 4656x

Firmě Fuji po uvedení X-Pro1 brzy došlo, že pro masivnější rozšíření svého nového systému bezzrcadlovek měla nejdříve vydat nějaký cenově přijatelnější model. Tuto chybu napravila v podobě modelu X-E1, který jsem testoval několik týdnů s 18mm f2 prime pancake objektivem a setovým zoomem 18-55mm f2,8-4. Své dojmy z foťáku vám přináším v následujícím testu, kde se dočtete, zda X-E1 obstojí oproti Sony NEX-6/7. Dále pak, zda je Fuji X-E1 nejlepší mirrorless na trhu. V neposlední řadě je popsáno, kde firma šetřila oproti dražšímu modelu X-Pro1. ... celý článek | komentáře(0)
19.08.2013

Recenze Sony 85mm f/1.4 Carl Zeiss Planar T*

Michal Kroupa | počet hlasů: 9 | přečteno: 3619x

Recenze jednoho z nejlepších portrétních objektivů na trhu! Zeiss Planar T* 85mm f/1.4 ZA má pouze jeden výrazný nedostatek, který ho dělí od dokonalosti. Více se dozvíte v našem článku, který zahrnuje ukázkové snímky na full frame i APSC! ... celý článek | komentáře(3)
24.07.2013

Recenze Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 70 | přečteno: 14580x

V půlce dubna tohoto roku společnost Sigma představila revoluční vysoce světelný zoomový objektiv 18-35mm f/1.8 DC HSM. Tehdy náš článek citovaly i zahraniční weby. Dnes vám přinášíme opět jako první v ČR exkluzivní recenzi tohoto výjimečného objektivu. Nemá smysl chodit kolem horké kaše a rovnou prozradím, že se jedná o nejlepší zoomový objektiv, který předčí i některé profesionální pevné objektivy. Více v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(16)
18.07.2013

Recenze Sony Alpha 58 + SAL18552

Michal Kroupa | počet hlasů: 47 | přečteno: 7415x

Recenze nejlevnějšího SLT foťáku na trhu. Článek zahrnuje porovnání s konkurenčními DSLR a rozebírá jejich klady a zápory. ... celý článek | komentáře(2)

Hledat v katalogu

Hledat na fotorádci


google seznam










Fotografové.info – adresář fotografů


Profesionální svatební fotograf

Spolupracujeme s: Audmi - royalty free audio   |   Megapixel.cz - prodej digitálních fotoaparátů   |   Fotografie Prahy   |   www.fotograf-prerov.cz   |   www.svatebni-fotograf-vysocina.cz   |   www.svatebni-fotograf-olomouc.cz   |   www.svatebni-fotograf-zlin.cz   |  

RSS kanál Fotorádce.cz

Najdete nás na Facebook

RSS kanál Fotorádce.cz

Buďte v obraze díky RSS kanálu Fotorádce.cz