Přeskočit na navigaci

Recenze a testy

26.02.2015

Skvěle stabilizovaný čip: Olympus OM-D E-M5 Mark II (první zkušenosti)

Tomáš Hájek | počet hlasů: 12 | přečteno: 1245x

Olympus táhne do další bitvy s výrobci velkých zrcadlovek Canon a Nikon. A i když vyhraná bitva ještě neznamená vyhranou válku, představením nového fotoaparátu OM-D E-M5 Mark II jednu bitvu vyhrál. Jestli je můj pocit správný, to rozhodnout až zákazníci. Přístroj se začne prodávat v následujících dnech a uvidíme, jak si povede. Já měl možnost s ním fotit asi dvě hodiny, při jeho představení pro český trh a tady je pár mých postřehů. Na důkladnější recenzi, věřím, ještě dojde. A doufám, že to bude brzy. ... celý článek | komentáře(2)
12.02.2015

Recenze: Pentax K-S1 – král stylu

Martin Bokůvka | počet hlasů: 10 | přečteno: 1756x

V dnešní recenzi se podíváme na základní zrcadlovku z rodiny Pentaxů, kterým je malá stylová zrcadlovka K-S1. Do testu jsme ji dostali v setu s klasickým a notoricky známým objektivem DA L 18-55 f/3,5-5,6 AL (první generace bez WR). Jak si vedla v našem testu? ... celý článek | komentáře(1)
19.01.2015

Recenze: Samsung NX1 - vlajková loď systému NX

Martin Bokůvka | počet hlasů: 17 | přečteno: 2552x

Na recenzi se nám do redakce dostala vlajková loď Samsungu, a to model Samsung NX1. V případě tohoto fotoaparátu ale nelze mluvit o kompaktu – je to pěkný „macek“, tělo je velké jako dobře rostlá zrcadlovka a stejně tak těžké. Do testu jsem dostal i „setový“ objektiv. Záměrně uvádím "setový" v uvozovkách, protože objektiv 16-50mm f/2-2,8 OIS patří rozhodně k tomu lepšímu, co můžete mít. ... celý článek | komentáře(5)
15.01.2015

Recenze Canon EOS 7D II

Jiří Bureš | počet hlasů: 12 | přečteno: 3011x

Mnoho se od něj čekalo, a tak jsme jej pro vás v redakci otestovali. Jaký je Canon EOS 7D II v praxi i ve srovnání se svým předchůdcem 7D? Vyplatí se jej koupit, jak se s ním fotí a jak kvalitní fotky poskytuje? Nejen to se dozvíte v naší dnešní recenzi Canonu 7D II. ... celý článek | komentáře(5)
08.01.2015

Recenze odolného foto kufru Peli iM2100

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 7 | přečteno: 1874x

Pokud někdy fotíte v horších podmínkách a rádi byste své foto výbavě dopřáli absolutní bezpečí, máme pro vás recenzi zajímavého fotografického kufru. Jedná se o robustní skořepinový kufr Peli iM2100, který je určený pro transport a skladování foto techniky. Je vodotěsný a celkově velmi odolný. Jak si vedl v našem testu? ... celý článek | komentáře(6)
06.01.2015

Evoluce nebo revoluce? Recenze Fujifilm X30

Martin Bokůvka | počet hlasů: 25 | přečteno: 3110x

V dnešní recenzi se podíváme na nejnovější přírůstek do rodiny profi kompaktů značky Fujifilm – X30. Jelikož jsem vlastníkem staršího modelu X20, který byl třicítkou nahrazen, tuto recenzi pojmu částečně i jako srovnání dvou generací. ... celý článek | komentáře(4)
17.12.2014

Taky pořád ztrácíte krytky?

Martin Bokůvka | počet hlasů: 18 | přečteno: 2913x

Krytky objektivu vymysleli bohové proto, aby nás fotografy potrápili. A tak vám dnes přinášíme recenzi velmi zajímavého příslušenství, které vás má onoho trápení nadobro zbavit. Jestli tomu tak v praxi opravdu bude, se dozvíte právě v této recenzi. ... celý článek | komentáře(6)
08.12.2014

Recenze Fuji X100(S)

Michal Kroupa | počet hlasů: 21 | přečteno: 3184x

V našem článku se dočtete, proč Fuji X100 patří mezi nejlepší foťáky na trhu. ... celý článek | komentáře(6)
13.11.2014

Recenze: Samsung 16mm f/2.4 iFn

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 8 | přečteno: 1614x

Samsung má ve své nabídce velmi zajímavý objektiv: 16mm f/2.4 iFn, který se po nasazení na tělo jeví jako světelný 24mm objektiv. A právě tento jsme pro vás v redakci otestovali. V této recenzi se dozvíte, jak je objektiv kvalitní z hlediska materiálů, obrazu a zda-li se vyplatí do něj své peníze investovat. Samozřejmě pro vás máme ukázkové fotky v plném rozlišení. ... celý článek | komentáře(0)
16.10.2014

Recenze výukového DVD kurzu Profesionální postprodukce v3

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 14 | přečteno: 3224x

Light Garden Academy patří mezi oblíbený zdroj informací a návodů k úpravám fotografií. My jsme pro vás v redakci otestovali nejnovější (třetí) verzi výukových DVD s názvem Profesionální Postprodukce v3. Jedná se o výuková videa (návody) týkající se pokročilých úprav fotek. Vyplatí se tuto novou sérii koupit? Jaké je zpracování? Více v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
07.10.2014

Dokonalá panoramatická hlava?

Václav Krpelík | počet hlasů: 30 | přečteno: 4644x

Panoramatických hlav už mi za ty roky, co fotím, jezdím na foto-expedice a pořádám workshopy prošlo pod rukama mnoho. Některé byly fantasticky stabilní, ale příliš těžké, jiné ultralehké, ale ve větru neobstály, jiné měly spoustu konstrukčních vad a našly se i takové, co byly téměř dokonalé, ale neskutečně drahé. Nedávno jsem však měl možnost testovat hlavu, která mě ve všech směrech zaujala.V tomto článku najdete spíše pár postřehů a poznatků z praxe než klasickou recenzi produktu. Pokud o koupi panoramatické hlavy uvažujete, budou se hodit. ... celý článek | komentáře(18)
30.09.2014

Recenze Canon EOS 1200D

Jiří Bureš | počet hlasů: 29 | přečteno: 7177x

Dnes se spolu v krátkém redakčním testu podíváme na Canon 1200D, coby nástupce oblíbeného základního modelu Canon 1100D. Co nabízí ? Za kolik peněz ? A má smysl si jej vlastně koupit ? I toto se dočtete v následující recenzi. ... celý článek | komentáře(1)
26.08.2014

Recenze FUJI X-E2

Michal Kroupa | počet hlasů: 10 | přečteno: 3650x

Fuji X-E2 je nástupce oblíbeného modelu X-E1. Fuji prý přidalo několik desítek vylepšení a tak se nabízí otázka, zda je foťák výrazně lepší než jeho předchůdce a zda se vyplatí jeho koupě. ... celý článek | komentáře(13)
15.08.2014

Mini recenze Wacom Intuos Pro

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 15 | přečteno: 3366x

Dnes vám přinášíme menší recenzi grafického tabletu Wacom Intuos PRO M. Ten jsme pro vás v redakci nedávno otestovali, abychom vám dnes mohli shrnout, jaké výhody a nevýhody je používání přináší. Vyplatí se investovat do tabletu a pořídit zrovna Wacom Intuos PRO M? Více v této mini recenzi. ... celý článek | komentáře(2)
11.08.2014

Recenze: Samsung 10mm f/3.5 NX

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 3 | přečteno: 1850x

Jsou objektivy, které by měly být téměř povinnou součástí výbavy každého nadšeného fotografa. Mezi takové objektivy patří i Samsung 10mm f/3.5, který jsme měli v redakci na dlouhodobé testování. Jedná se totiž o velmi malý a lehký objektiv, se kterým je v praxi spousta zábavy. Nicméně je svým způsobem dost specifický... Jestli se vyplatí tento (ne zrovna levný) objektiv pořídit, jaké fotky produkuje a jak moc je užitečný? To se dozvíte v této recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
31.07.2014

Sigma DP 2 Quattro: výstřední fotoaparát v praxi

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 11 | přečteno: 3612x

Když společnost Sigma letos v únoru představila trojici fotoaparátů DP Quattro, vyvolala tím velký rozruch. O to větší nadšení v naší redakci zavládlo, když jsme dostali na testování model Sigma DP2 Quattro. Popravdě řečeno, první dojmy jsme měli velmi smíšené, protože se jedná o opravdu extravagantní fotoaparát. Dnes vám přinášíme recenzi fotoaparátu Sigma DP2 Quattro - přístroje, který se vymyká všemu obvyklému. ... celý článek | komentáře(4)
24.07.2014

Recenze Tamron 24-70/2,8 VC USD

Jiří Bureš | počet hlasů: 10 | přečteno: 5256x

V dnešní recenzi se s jistým časovým odstupem a tedy i klidnou hlavou podíváme na zoom objektiv z dílny firmy Tamron a to konkrétně na model Tamron 24-70/2,8 VC USD vhodný zejména pro fullframe fotoaparáty. Jeho rozsah, světelnost i výkon jej přímo předurčují pro tento druh snímačů. ... celý článek | komentáře(7)
16.07.2014

Test ND filtrů VF Foto 64x a 1000x

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 20 | přečteno: 3695x

Do redakce se nám nedávno dostaly na testování dva ND filtry ze série firmy VF Foto. Jedná se o novou edici filtrů opatřených antireflexní vrstvou. Jaké jsou tyto filtry v praxi, zda-li se osvědčily a jak zachovávají původní barvy? O tom se dozvíte v této recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
03.07.2014

Recenze: Shuttle Pro v Lightroomu

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 9 | přečteno: 2849x

Kromě polohovacích zařízení, jako jsou myši a tablety, existuje celá řada dalšího příslušenství, které má za úkol usnadnit práci při editaci fotek. Mezi takové patří i Shuttle Pro od výrobce Contour Design. Toto zajímavé příslušenství jsme pro vás v redakci otestovali v prostředí editoru Adobe Lightroom. Vyplatí se Shuttle Pro používat v Lightroomu? Ušetří práci nebo ji naopak přidělá? Vyplatí se do Shuttle Pro investovat? To se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
29.05.2014

Recenze objektivu Olympus 9mm f8 BodyCap Fisheye

Jiří Bureš | počet hlasů: 14 | přečteno: 3009x

Dnes se podíváme s úsměvem na rtech na nejroztodivnější objektiv v nabídce Olympusu pro micro 4/3 systém. A to na 9mm rybí oko. Objektiv je velmi levný, velmi malý a lepší přední krytku fotoaparátu zkrátka těžko pohledat :) ... celý článek | komentáře(6)
13.05.2014

Recenze Sigma 50mm f/1.4 ART

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 30 | přečteno: 6827x

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ART je ostře sledovaný objektiv. Byl oznámen začátkem letošního roku a od té doby přitahuje pozornost fotografů po celém světě. My vám dnes jako první v ČR přinášíme jeho opravdovou recenzi, a to včetně ukázkových fotek ke stažení. Je Sigma 50mm f/1.4 ART tak dobrá, jak se očekávalo? Čtěte dále. ... celý článek | komentáře(7)
02.05.2014

Recenze Olympus OMD E-M1

Jiří Bureš | počet hlasů: 31 | přečteno: 5487x

V dnešní recenzi se dozvíte mnoho o nástupci přelomového modelu Olympus OMD EM5. Ano, bude řeč o Olympusu OMD EM1, který jsme měli v redakci na testování. Je novější, je lepší, lépe se drží... Je ale také výrazně dražší. Pro koho je vlastně určen a co dokáže nabídnout především? Pojďme se na něj podívat podrobněji v této recenzi. ... celý článek | komentáře(7)
29.04.2014

První zkušenosti se Sigmou 50mm f/1.4 ART

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 24 | přečteno: 4293x

V pátek nám přišel do redakce první kus velmi očekávaného objektivu Sigma 50mm f/1.4 ART. Samozřejmě jsem neváhal a vzal jsem jej na sobotní focení svatby. Dnes vám jako první v ČR přinášíme první opravdové zkušenosti s novou Sigmou 50/1.4 ART, a to vše včetně ukázkových fotek v plném rozlišení. ... celý článek | komentáře(2)
19.03.2014

Recenze: videokurzy Scotta Kelbyho od CPressu

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 18 | přečteno: 3859x

V nakladatelství Computer Press vyšlo nedávno výukové DVD s názvem: Ještě lepší fotografické postupy živě. Autorem je známý Scott Kelby. Jedná se o DVD obsahující názorná videa typu "co jak fotit", v balení je i stručná kniha. V redakci jsme pro vás tyto video kurzy otestovali a dnes vám přinášíme jejich recenzi. Vyplatí se koupě? Co se nám líbilo a nelíbilo? Dozví se něco i pokročilý fotograf? Více v této recenzi. ... celý článek | komentáře(2)
05.03.2014

Recenze FUJI X-T1 a objektivů Fujinon 60mm f/2.4 + Fujinon XC 50-230mm

Michal Kroupa | počet hlasů: 34 | přečteno: 5590x

Fujifilm X-T1 je nejlepší foťák od Fuji. Udrží si však své prvenství mezi současnou silnou konkurencí? Více se dočtete v naší recenzi, která obsahuje několik desítek fotek v plném rozlišení ke stažení a také recenzi dvou objektivů Fujinon. ... celý článek | komentáře(3)

Hledat v katalogu

Hledat na fotorádci


google seznam







''



Fotografové.info – adresář fotografů


Profesionální svatební fotograf



Cineartvideo.com svatební video

Spolupracujeme s: Audmi - royalty free audio   |   Megapixel.cz - prodej digitálních fotoaparátů   |   Fotografie Prahy   |   www.fotograf-prerov.cz   |   www.svatebni-fotograf-vysocina.cz   |   www.svatebni-fotograf-olomouc.cz   |   www.svatebni-fotograf-zlin.cz   |   Recko.Name - krásy Řecka na fotografiích   |   www.online-fotografie.cz

RSS kanál Fotorádce.cz

Najdete nás na Facebook

RSS kanál Fotorádce.cz

Buďte v obraze díky RSS kanálu Fotorádce.cz