Přeskočit na navigaci

Recenze a testy

19.03.2014

Recenze: videokurzy Scotta Kelbyho od CPressu

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 14 | přečteno: 2240x

V nakladatelství Computer Press vyšlo nedávno výukové DVD s názvem: Ještě lepší fotografické postupy živě. Autorem je známý Scott Kelby. Jedná se o DVD obsahující názorná videa typu "co jak fotit", v balení je i stručná kniha. V redakci jsme pro vás tyto video kurzy otestovali a dnes vám přinášíme jejich recenzi. Vyplatí se koupě? Co se nám líbilo a nelíbilo? Dozví se něco i pokročilý fotograf? Více v této recenzi. ... celý článek | komentáře(2)
05.03.2014

Recenze FUJI X-T1 a objektivů Fujinon 60mm f/2.4 + Fujinon XC 50-230mm

Michal Kroupa | počet hlasů: 27 | přečteno: 2741x

Fujifilm X-T1 je nejlepší foťák od Fuji. Udrží si však své prvenství mezi současnou silnou konkurencí? Více se dočtete v naší recenzi, která obsahuje několik desítek fotek v plném rozlišení ke stažení a také recenzi dvou objektivů Fujinon. ... celý článek | komentáře(2)
27.02.2014

Recenze filtru VF Foto ND 1000x: hodně muziky za málo peněz

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 24 | přečteno: 2486x

Kromě polarizačních, přechodových a jiných filtrů se často používají i takzvané ND (ztmavovací filtry). Dnes jsme si pro vás připravili recenzi velmi silného ND filtru, konkrétně ND 1000x filtru VF Foto. Jak ovlivňuje obrazovou kvalitu, trpí velkou barevnou vadou? Jak se v praxi používá? Vše o tomto ND filtru se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(2)
21.02.2014

Recenze Sony A7 + SEL 28-70

Jiří Bureš | počet hlasů: 14 | přečteno: 2172x

Street foto, kouzlo okamžiku, špičkový výkon v kapesním balení a také víceméně zcela revoluční fotoaparát od značky, která v tomto segmentu ještě před třemi lety málem zemřela... To vše lze najít ve fotoaparátu Sony A7, jehož recenzi vám dnes přinášíme. Jaké má silné a slabé stránky, vyplatí se do něj investovat? Odpovědi naleznete v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(1)
19.02.2014

Recenze Fuji XQ1

Michal Kroupa | počet hlasů: 14 | přečteno: 1794x

Spojením toho nejlepšího z Fuji XF1 a X20 vznikl koncem minulého roku Fuji XQ1. Jedná se kompaktnější a ochuzenou alternativu výborného retro kompaktu Fuji X20. Mezi hlavní přednosti této novinky patří především světelný objektiv, stejný snímač jako má X20, částečně hořčíkové tělo, výborný LCD a integrované Wi-Fi. V recenzi se dočtete, jestli je rozumné ušetřit necelé 2000Kč oproti X20 nebo jestli raději koupit úplně jiný pokročilejší kompakt. ... celý článek | komentáře(3)
12.02.2014

Recenze radiových odpalovačů Yongnuo YN-622

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 21 | přečteno: 2143x

Zajímá vás dálkové odpalování blesků? Právě pro vás máme dnešní recenzi radiových odpalovačů Yongnuo YN-622. Ty za docela malé peníze poskytnou velmi dobrý výkon. Zvládají TTL přenos i vysokorychlostní synchronizaci. Jak se YN-622 osvědčily v praxi? Má cenu je kupovat? Jaké mají výhody a nedostatky? To se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(8)
06.02.2014

Recenze: Fujifilm Instax Mini

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 6 | přečteno: 1425x

Společnost FujiFilm již nějakou dobu jde zcela proti proudu, a to svou výrobkovou řadou polaroidních fotoaparátů. V době digitálního věku je to vcelku malý zázrak, ale je tomu tak - ještě dnes si můžete koupit fotoaparát, který vám ihned po zmáčknutí spouště udělá analogovou fotografii. A my jsme pro vás hned dva fotoaparáty z řady Instax otestovali: Fujifilm Instax Mini 25 a Mini 50s. ... celý článek | komentáře(1)
20.01.2014

Recenze Fuji X-Pro1

Michal Kroupa | počet hlasů: 24 | přečteno: 3212x

Fuji X-Pro1 je v současné době nejdražší foťák s APSC snímačem na trhu! Znamená ale vysoká cena automaticky kvalitní foťák? Více se dočtete dále v článku. V závěru recenze také přikládáme zdánlivě šílené porovnání ostrosti mezi X-Pro1 s vynikajícím zoomem Fujinon 18-55mm oproti full frame Canonu 5d mark II za použití božské Sigmy ART 35mm f1,4. ... celý článek | komentáře(0)
15.01.2014

Recenze Fuji X-M1

Jiří Bureš | počet hlasů: 13 | přečteno: 2468x

Kromě malých digitálních kompaktů řady Finepix nabízí Fujifilm již nějaký čas i zajímavé fotoaparáty s výměnnými objektivy. A na jeden z nich jsme se zaměřili a v redakci jej pro vás otestovali. O jaký typ se jedná? FujiFilm X-M1. ... celý článek | komentáře(8)
18.12.2013

Recenze objektivu: Sigma 24-105mm f/4 Art

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 24 | přečteno: 4362x

Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art je nejnovějším přírůstkem do "Art" rodiny objektivů od výrobce Sigma. Nedávno jsme testovali zejména pevné objektivy z této kategorie, které velmi příjemně překvapily. Nyní jsme pro vás otestovali zoomový základní objektiv vhodný zejména pro full-frame zrcadlovky. Jak je na tom obrazově, zpracováním, autofokusem? Je to kvalitní základní objektiv? Více se dozvíte v naší recenzi, kterou vám přinášíme jako vůbec první v ČR. ... celý článek | komentáře(0)
25.11.2013

Lytro - recenze

Michal Kroupa | počet hlasů: 16 | přečteno: 3776x

Lytro je tzv. plenoptický fotoaparát. Jedná se do jisté míry o revoluční zařízení! V dnešním článku vám přinášíme popis nové technologie, recenzi s několika "oživlými snímky" a také jpeg v plném rozlišení! ... celý článek | komentáře(5)
11.11.2013

Recenze Canon EF 40mm f/2,8 STM

Jiří Bureš | počet hlasů: 16 | přečteno: 3755x

Krátce poté, co Canon přišel s objektivem Canon EF 40/2,8 STM byla internetová fóra plná debat právě o tomto malém zázraku. Těm kdo dosud pevným objektivem nefotili a mají dojem, že by se jim s pevným ohniskem nepracovalo dobře, či je dokonce omezovalo, doporučuji tyto stránky dočíst do konce. :) Společně se podíváme proč vyvolal tento objektiv takové ohlasy a co od něj vlastně můžeme skutečně očekávat. ... celý článek | komentáře(9)
29.10.2013

Recenze blesku Yongnuo 560 II

Jiří Bureš | počet hlasů: 17 | přečteno: 5168x

Yongnuo jakožto ryze čínská značka existující cca 10let (přiznám se, že do roku 2010 jsem o ní vůbec nevěděl) na nás za poslední zhruba 2 roky valí stále nové příslušenství pro fotografické nadšence. My se dnes podíváme na jeden již zaběhlý produkt, a to na manuální blesk Yongnuo YN 560 II. Oproti předchozí verzi přibyl přehledný displej a větší rozsah otáčení hlavy. Jaký je tento blesk v praxi se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(8)
14.10.2013

Recenze mezikroužků Nanoha pro Sony NEX

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 13 | přečteno: 2102x

Do redakce se nám před pár týdny dostaly na testování mezikroužky od výrobce Nanoha. A to konkrétně ve verzi pro fotoaparáty Sony NEX. Mezikroužky jsme řádně otestovali, a tak jestli vás zajímá focení detailů a máte doma kompakt s výměnnými objektivy, máme pro vás zajímavou recenzi. ... celý článek | komentáře(4)
07.09.2013

Recenze fotoaparátu Fujifilm X-E1 a objektivů Fujinon XF 18-55mm f2,8-4 R LM OIS + Fujinon XF 18mm f2 R

Michal Kroupa | počet hlasů: 29 | přečteno: 3780x

Firmě Fuji po uvedení X-Pro1 brzy došlo, že pro masivnější rozšíření svého nového systému bezzrcadlovek měla nejdříve vydat nějaký cenově přijatelnější model. Tuto chybu napravila v podobě modelu X-E1, který jsem testoval několik týdnů s 18mm f2 prime pancake objektivem a setovým zoomem 18-55mm f2,8-4. Své dojmy z foťáku vám přináším v následujícím testu, kde se dočtete, zda X-E1 obstojí oproti Sony NEX-6/7. Dále pak, zda je Fuji X-E1 nejlepší mirrorless na trhu. V neposlední řadě je popsáno, kde firma šetřila oproti dražšímu modelu X-Pro1. ... celý článek | komentáře(0)
19.08.2013

Recenze Sony 85mm f/1.4 Carl Zeiss Planar T*

Michal Kroupa | počet hlasů: 9 | přečteno: 3176x

Recenze jednoho z nejlepších portrétních objektivů na trhu! Zeiss Planar T* 85mm f/1.4 ZA má pouze jeden výrazný nedostatek, který ho dělí od dokonalosti. Více se dozvíte v našem článku, který zahrnuje ukázkové snímky na full frame i APSC! ... celý článek | komentáře(3)
24.07.2013

Recenze Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 65 | přečteno: 12838x

V půlce dubna tohoto roku společnost Sigma představila revoluční vysoce světelný zoomový objektiv 18-35mm f/1.8 DC HSM. Tehdy náš článek citovaly i zahraniční weby. Dnes vám přinášíme opět jako první v ČR exkluzivní recenzi tohoto výjimečného objektivu. Nemá smysl chodit kolem horké kaše a rovnou prozradím, že se jedná o nejlepší zoomový objektiv, který předčí i některé profesionální pevné objektivy. Více v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(16)
18.07.2013

Recenze Sony Alpha 58 + SAL18552

Michal Kroupa | počet hlasů: 40 | přečteno: 6179x

Recenze nejlevnějšího SLT foťáku na trhu. Článek zahrnuje porovnání s konkurenčními DSLR a rozebírá jejich klady a zápory. ... celý článek | komentáře(2)
19.06.2013

Recenze Sony NEX 3N + SEL 16-50mm OSS f3,5-5,6 PowerZoom

Michal Kroupa | počet hlasů: 33 | přečteno: 7055x

Recenze nejlevnějšího ze současných NEXů společně s novým kompaktním PowerZoomem. Vyplatí se stávajícím majitelům NEXu nahradit svůj starší model touto novinkou? Představuje 3N krok správným směrem? ... celý článek | komentáře(3)
18.06.2013

Srovnávací test ND filtrů B+W a VF Foto

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 32 | přečteno: 5201x

Dnes jsme si pro vás připravili bleskové srovnání ND ztmavujících filtrů od výrobce B+W a VF Foto. Konkrétně se jedná o ND 64x filtry, které výrazně prodlužují expozici a umožňují tak fotit i za jasného dne s delšími časy závěrky. Podíváme se na to, jak se filtry chovají v protisvětle, jaký vykazují barevný posun a jak ovlivňují obrazovou ostrost. ... celý článek | komentáře(14)
10.05.2013

Crash test polarizačního filtru VF Foto (video recenze)

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 12 | přečteno: 4185x

Nedávno jsme v redakci testovali polarizační filtr VF Foto. Dnes vám přinášíme zátěžový, nebo-li "crash" test tohoto filtru, který si prošel opravdovým peklem. Nejprve strávil několik dnů v solné komoře, potom jsme jej počmárali fixou, došlo i na vrtačku a dokonce oheň. Výsledek nás vcelku překvapil. ... celý článek | komentáře(4)
25.04.2013

Velký test popruhů: BlackRapid RS-7, Joby Ultrafit a Sun Sniper Pro II

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 20 | přečteno: 5298x

Dnes jsme si pro vás připravili velký redakční test fotografických popruhů. Konkrétně tří typů: BlackRapid RS-7, Sun Sniper Pro II a Joby Ultrafit. Všechny umožňují pohodlné nošení fotoaparátu přes rameno, ale každý má své výhody i slabé stránky. Který z nich je nejlepší, jaké mají slabiny a který doporučujeme? Více v této recenzi. ... celý článek | komentáře(7)
03.04.2013

Recenze objektivu Sigma 17-70mm f/2.8-4 Macro OS HSM C

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 47 | přečteno: 9368x

Sigma začátkem tohoto roku představila již třetí verzi oblíbeného objektivu Sigma 17-70. Oproti předchozím má tato nová verze již nové moderní tělo ze zcela odlišných materiálů, přepracované ovládání i optiku. A dnes vám přinášíme jako první recenzi tohoto zajímavého základního objektivu od Sigmy. ... celý článek | komentáře(3)
28.03.2013

Recenze polarizačního filtru VF Foto

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 33 | přečteno: 5389x

Nedávno jsme publikovali recenzi zajímavého UV filtru, který jsme měli možnost v redakci otestovat. Dnes vám přinášíme recenzi filtru polarizačního, a to od stejného výrobce (VF Foto). Po úspěchu ochranného UV filtru jsme byli zvědaví, jak si kvalitativně bude stát filtr polarizační. A tak jsme jej pro vás otestovali. V této recenzi se můžete podívat, jak celý test dopadl. ... celý článek | komentáře(0)
21.02.2013

Recenze UV filtru VFFoto Premium Series

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 41 | přečteno: 4723x

Do redakce jsme dostali na testování tentokrát příslušenství, a to UV filtr VFFoto PS (Premium Series). Jedná se o filtr, který se dle technické specifikace vyrovná velmi kvalitním filtrům Hoya či B+W. A přitom je jeho cenovka výrazně nižší. Jak tento filtr ovlivňuje obrazovou kvalitu a jak se v praxi osvědčil? Více se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(8)

Hledat v katalogu

Hledat na fotorádci


google seznam
Notebooky HP pro každého fotografa.









Fotografové.info – adresář fotografů


Profesionální svatební fotograf

Spolupracujeme s: Audmi - royalty free audio   |   Megapixel.cz - prodej digitálních fotoaparátů   |   Fotografie Prahy   |   www.fotograf-prerov.cz   |   www.svatebni-fotograf-vysocina.cz   |   www.svatebni-fotograf-olomouc.cz   |   www.svatebni-fotograf-zlin.cz   |  

RSS kanál Fotorádce.cz

Najdete nás na Facebook

RSS kanál Fotorádce.cz

Buďte v obraze díky RSS kanálu Fotorádce.cz