Přeskočit na navigaci

Recenze a testy

17.12.2014

Taky pořád ztrácíte krytky?

Martin Bokůvka | počet hlasů: 15 | přečteno: 1003x

Krytky objektivu vymysleli bohové proto, aby nás fotografy potrápili. A tak vám dnes přinášíme recenzi velmi zajímavého příslušenství, které vás má onoho trápení nadobro zbavit. Jestli tomu tak v praxi opravdu bude, se dozvíte právě v této recenzi. ... celý článek | komentáře(2)
08.12.2014

Recenze Fuji X100(S)

Michal Kroupa | počet hlasů: 17 | přečteno: 1570x

V našem článku se dočtete, proč Fuji X100 patří mezi nejlepší foťáky na trhu. ... celý článek | komentáře(6)
13.11.2014

Recenze: Samsung 16mm f/2.4 iFn

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 5 | přečteno: 1127x

Samsung má ve své nabídce velmi zajímavý objektiv: 16mm f/2.4 iFn, který se po nasazení na tělo jeví jako světelný 24mm objektiv. A právě tento jsme pro vás v redakci otestovali. V této recenzi se dozvíte, jak je objektiv kvalitní z hlediska materiálů, obrazu a zda-li se vyplatí do něj své peníze investovat. Samozřejmě pro vás máme ukázkové fotky v plném rozlišení. ... celý článek | komentáře(0)
16.10.2014

Recenze výukového DVD kurzu Profesionální postprodukce v3

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 12 | přečteno: 2693x

Light Garden Academy patří mezi oblíbený zdroj informací a návodů k úpravám fotografií. My jsme pro vás v redakci otestovali nejnovější (třetí) verzi výukových DVD s názvem Profesionální Postprodukce v3. Jedná se o výuková videa (návody) týkající se pokročilých úprav fotek. Vyplatí se tuto novou sérii koupit? Jaké je zpracování? Více v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
07.10.2014

Dokonalá panoramatická hlava?

Václav Krpelík | počet hlasů: 22 | přečteno: 3464x

Panoramatických hlav už mi za ty roky, co fotím, jezdím na foto-expedice a pořádám workshopy prošlo pod rukama mnoho. Některé byly fantasticky stabilní, ale příliš těžké, jiné ultralehké, ale ve větru neobstály, jiné měly spoustu konstrukčních vad a našly se i takové, co byly téměř dokonalé, ale neskutečně drahé. Nedávno jsem však měl možnost testovat hlavu, která mě ve všech směrech zaujala.V tomto článku najdete spíše pár postřehů a poznatků z praxe než klasickou recenzi produktu. Pokud o koupi panoramatické hlavy uvažujete, budou se hodit. ... celý článek | komentáře(18)
30.09.2014

Recenze Canon EOS 1200D

Jiří Bureš | počet hlasů: 23 | přečteno: 4605x

Dnes se spolu v krátkém redakčním testu podíváme na Canon 1200D, coby nástupce oblíbeného základního modelu Canon 1100D. Co nabízí ? Za kolik peněz ? A má smysl si jej vlastně koupit ? I toto se dočtete v následující recenzi. ... celý článek | komentáře(1)
26.08.2014

Recenze FUJI X-E2

Michal Kroupa | počet hlasů: 9 | přečteno: 2644x

Fuji X-E2 je nástupce oblíbeného modelu X-E1. Fuji prý přidalo několik desítek vylepšení a tak se nabízí otázka, zda je foťák výrazně lepší než jeho předchůdce a zda se vyplatí jeho koupě. ... celý článek | komentáře(13)
15.08.2014

Mini recenze Wacom Intuos Pro

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 10 | přečteno: 2532x

Dnes vám přinášíme menší recenzi grafického tabletu Wacom Intuos PRO M. Ten jsme pro vás v redakci nedávno otestovali, abychom vám dnes mohli shrnout, jaké výhody a nevýhody je používání přináší. Vyplatí se investovat do tabletu a pořídit zrovna Wacom Intuos PRO M? Více v této mini recenzi. ... celý článek | komentáře(2)
11.08.2014

Recenze: Samsung 10mm f/3.5 NX

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 2 | přečteno: 1585x

Jsou objektivy, které by měly být téměř povinnou součástí výbavy každého nadšeného fotografa. Mezi takové objektivy patří i Samsung 10mm f/3.5, který jsme měli v redakci na dlouhodobé testování. Jedná se totiž o velmi malý a lehký objektiv, se kterým je v praxi spousta zábavy. Nicméně je svým způsobem dost specifický... Jestli se vyplatí tento (ne zrovna levný) objektiv pořídit, jaké fotky produkuje a jak moc je užitečný? To se dozvíte v této recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
31.07.2014

Sigma DP 2 Quattro: výstřední fotoaparát v praxi

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 10 | přečteno: 3102x

Když společnost Sigma letos v únoru představila trojici fotoaparátů DP Quattro, vyvolala tím velký rozruch. O to větší nadšení v naší redakci zavládlo, když jsme dostali na testování model Sigma DP2 Quattro. Popravdě řečeno, první dojmy jsme měli velmi smíšené, protože se jedná o opravdu extravagantní fotoaparát. Dnes vám přinášíme recenzi fotoaparátu Sigma DP2 Quattro - přístroje, který se vymyká všemu obvyklému. ... celý článek | komentáře(4)
24.07.2014

Recenze Tamron 24-70/2,8 VC USD

Jiří Bureš | počet hlasů: 10 | přečteno: 4230x

V dnešní recenzi se s jistým časovým odstupem a tedy i klidnou hlavou podíváme na zoom objektiv z dílny firmy Tamron a to konkrétně na model Tamron 24-70/2,8 VC USD vhodný zejména pro fullframe fotoaparáty. Jeho rozsah, světelnost i výkon jej přímo předurčují pro tento druh snímačů. ... celý článek | komentáře(7)
16.07.2014

Test ND filtrů VF Foto 64x a 1000x

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 19 | přečteno: 3333x

Do redakce se nám nedávno dostaly na testování dva ND filtry ze série firmy VF Foto. Jedná se o novou edici filtrů opatřených antireflexní vrstvou. Jaké jsou tyto filtry v praxi, zda-li se osvědčily a jak zachovávají původní barvy? O tom se dozvíte v této recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
03.07.2014

Recenze: Shuttle Pro v Lightroomu

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 8 | přečteno: 2519x

Kromě polohovacích zařízení, jako jsou myši a tablety, existuje celá řada dalšího příslušenství, které má za úkol usnadnit práci při editaci fotek. Mezi takové patří i Shuttle Pro od výrobce Contour Design. Toto zajímavé příslušenství jsme pro vás v redakci otestovali v prostředí editoru Adobe Lightroom. Vyplatí se Shuttle Pro používat v Lightroomu? Ušetří práci nebo ji naopak přidělá? Vyplatí se do Shuttle Pro investovat? To se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(0)
29.05.2014

Recenze objektivu Olympus 9mm f8 BodyCap Fisheye

Jiří Bureš | počet hlasů: 12 | přečteno: 2640x

Dnes se podíváme s úsměvem na rtech na nejroztodivnější objektiv v nabídce Olympusu pro micro 4/3 systém. A to na 9mm rybí oko. Objektiv je velmi levný, velmi malý a lepší přední krytku fotoaparátu zkrátka těžko pohledat :) ... celý článek | komentáře(6)
13.05.2014

Recenze Sigma 50mm f/1.4 ART

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 26 | přečteno: 5822x

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM ART je ostře sledovaný objektiv. Byl oznámen začátkem letošního roku a od té doby přitahuje pozornost fotografů po celém světě. My vám dnes jako první v ČR přinášíme jeho opravdovou recenzi, a to včetně ukázkových fotek ke stažení. Je Sigma 50mm f/1.4 ART tak dobrá, jak se očekávalo? Čtěte dále. ... celý článek | komentáře(7)
02.05.2014

Recenze Olympus OMD E-M1

Jiří Bureš | počet hlasů: 26 | přečteno: 4537x

V dnešní recenzi se dozvíte mnoho o nástupci přelomového modelu Olympus OMD EM5. Ano, bude řeč o Olympusu OMD EM1, který jsme měli v redakci na testování. Je novější, je lepší, lépe se drží... Je ale také výrazně dražší. Pro koho je vlastně určen a co dokáže nabídnout především? Pojďme se na něj podívat podrobněji v této recenzi. ... celý článek | komentáře(7)
29.04.2014

První zkušenosti se Sigmou 50mm f/1.4 ART

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 24 | přečteno: 4081x

V pátek nám přišel do redakce první kus velmi očekávaného objektivu Sigma 50mm f/1.4 ART. Samozřejmě jsem neváhal a vzal jsem jej na sobotní focení svatby. Dnes vám jako první v ČR přinášíme první opravdové zkušenosti s novou Sigmou 50/1.4 ART, a to vše včetně ukázkových fotek v plném rozlišení. ... celý článek | komentáře(2)
19.03.2014

Recenze: videokurzy Scotta Kelbyho od CPressu

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 18 | přečteno: 3589x

V nakladatelství Computer Press vyšlo nedávno výukové DVD s názvem: Ještě lepší fotografické postupy živě. Autorem je známý Scott Kelby. Jedná se o DVD obsahující názorná videa typu "co jak fotit", v balení je i stručná kniha. V redakci jsme pro vás tyto video kurzy otestovali a dnes vám přinášíme jejich recenzi. Vyplatí se koupě? Co se nám líbilo a nelíbilo? Dozví se něco i pokročilý fotograf? Více v této recenzi. ... celý článek | komentáře(2)
05.03.2014

Recenze FUJI X-T1 a objektivů Fujinon 60mm f/2.4 + Fujinon XC 50-230mm

Michal Kroupa | počet hlasů: 32 | přečteno: 5084x

Fujifilm X-T1 je nejlepší foťák od Fuji. Udrží si však své prvenství mezi současnou silnou konkurencí? Více se dočtete v naší recenzi, která obsahuje několik desítek fotek v plném rozlišení ke stažení a také recenzi dvou objektivů Fujinon. ... celý článek | komentáře(3)
27.02.2014

Recenze filtru VF Foto ND 1000x: hodně muziky za málo peněz

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 29 | přečteno: 4420x

Kromě polarizačních, přechodových a jiných filtrů se často používají i takzvané ND (ztmavovací filtry). Dnes jsme si pro vás připravili recenzi velmi silného ND filtru, konkrétně ND 1000x filtru VF Foto. Jak ovlivňuje obrazovou kvalitu, trpí velkou barevnou vadou? Jak se v praxi používá? Vše o tomto ND filtru se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(4)
21.02.2014

Recenze Sony A7 + SEL 28-70

Jiří Bureš | počet hlasů: 23 | přečteno: 4187x

Street foto, kouzlo okamžiku, špičkový výkon v kapesním balení a také víceméně zcela revoluční fotoaparát od značky, která v tomto segmentu ještě před třemi lety málem zemřela... To vše lze najít ve fotoaparátu Sony A7, jehož recenzi vám dnes přinášíme. Jaké má silné a slabé stránky, vyplatí se do něj investovat? Odpovědi naleznete v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(1)
19.02.2014

Recenze Fuji XQ1

Michal Kroupa | počet hlasů: 22 | přečteno: 3975x

Spojením toho nejlepšího z Fuji XF1 a X20 vznikl koncem minulého roku Fuji XQ1. Jedná se kompaktnější a ochuzenou alternativu výborného retro kompaktu Fuji X20. Mezi hlavní přednosti této novinky patří především světelný objektiv, stejný snímač jako má X20, částečně hořčíkové tělo, výborný LCD a integrované Wi-Fi. V recenzi se dočtete, jestli je rozumné ušetřit necelé 2000Kč oproti X20 nebo jestli raději koupit úplně jiný pokročilejší kompakt. ... celý článek | komentáře(3)
12.02.2014

Recenze radiových odpalovačů Yongnuo YN-622

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 31 | přečteno: 4442x

Zajímá vás dálkové odpalování blesků? Právě pro vás máme dnešní recenzi radiových odpalovačů Yongnuo YN-622. Ty za docela malé peníze poskytnou velmi dobrý výkon. Zvládají TTL přenos i vysokorychlostní synchronizaci. Jak se YN-622 osvědčily v praxi? Má cenu je kupovat? Jaké mají výhody a nedostatky? To se dozvíte v naší recenzi. ... celý článek | komentáře(22)
06.02.2014

Recenze: Fujifilm Instax Mini

Tomáš Dolejší | počet hlasů: 14 | přečteno: 5457x

Společnost FujiFilm již nějakou dobu jde zcela proti proudu, a to svou výrobkovou řadou polaroidních fotoaparátů. V době digitálního věku je to vcelku malý zázrak, ale je tomu tak - ještě dnes si můžete koupit fotoaparát, který vám ihned po zmáčknutí spouště udělá analogovou fotografii. A my jsme pro vás hned dva fotoaparáty z řady Instax otestovali: Fujifilm Instax Mini 25 a Mini 50s. ... celý článek | komentáře(1)
20.01.2014

Recenze Fuji X-Pro1

Michal Kroupa | počet hlasů: 28 | přečteno: 4893x

Fuji X-Pro1 je v současné době nejdražší foťák s APSC snímačem na trhu! Znamená ale vysoká cena automaticky kvalitní foťák? Více se dočtete dále v článku. V závěru recenze také přikládáme zdánlivě šílené porovnání ostrosti mezi X-Pro1 s vynikajícím zoomem Fujinon 18-55mm oproti full frame Canonu 5d mark II za použití božské Sigmy ART 35mm f1,4. ... celý článek | komentáře(0)

Hledat v katalogu

Hledat na fotorádci


google seznam







''



Fotografové.info – adresář fotografů


Profesionální svatební fotograf

Spolupracujeme s: Audmi - royalty free audio   |   Megapixel.cz - prodej digitálních fotoaparátů   |   Fotografie Prahy   |   www.fotograf-prerov.cz   |   www.svatebni-fotograf-vysocina.cz   |   www.svatebni-fotograf-olomouc.cz   |   www.svatebni-fotograf-zlin.cz   |   Recko.Name - krásy Řecka na fotografiích   |   www.online-fotografie.cz

RSS kanál Fotorádce.cz

Najdete nás na Facebook

RSS kanál Fotorádce.cz

Buďte v obraze díky RSS kanálu Fotorádce.cz